Important – Notificare A.N.S.P.D.C.P. privind prelucrarea datelor cu caracter personal

Creat sau actualizat in 12 decembrie 2015 , de Webecom

In cursul zilei de astazi mai multi clienti Webecom au fost contactati de o companie privind obligativitatea inregistrarii magazinului online in Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Va scriem pe aceasta cale pentru a ne asigura ca respecati legislatia in vigoare, stiind ca aveti o activitate onorabila si corecta!

Warning_Severe

In urma verificarilor, tinem pe aceasta cale sa mentionam urmatoarele:

– Persoanele care au contactat clientii nu reprezinta o autoritate a statului roman.

Inregistrarea este obligatorie (dupa cum am mentionat si in alte comunicari ale Webecom) si se poate face la adresa – http://dataprotection.ro/notificare/ , altfel se pot aplica sanctiunile legii.

– Un ghid al modului in care se poate face notificarea poate fi gasit la adresa http://dataprotection.ro/?page=ghid_notificare_2072014 .

– Formularul de notificare poate fi accesat si in format PDF la adresa http://dataprotection.ro/servlet/ViewDocument?id=483 .

– La rubrica – Măsurile luate pentru asigurarea securităţii prelucrării puteti completa „Toate datele cu caracter personal sunt protejate cu nume de utilizator si parola.”

– Notificarea se poate face fara sa fie necesara plata unui onorariu catre o terta persoana juridica.

 

Despre Webecom

Suntem o echipa tanara si pasionata de lumea online, compusa din: programatori, web designeri, specialisti marketing si economisti. Suntem mereu in cautarea unor noi proiecte si provocari.

  1. Farcas Gelu Danut spune:

    Felicitari! Eu sunt inregistrat ca operator de date personale. Si colaboratorii mei s-au inregistrat ca operatori de date personale de mai mult timp.
    Imi place grija dumneavoastra pentru parteneri.

  2. Dragos spune:

    Ati dat dovada, inca o data, de profesionalism. Nu costa nimic sa informezi si asta ati si facut. Putea sa nu va pese, dar nu s-a intamplat asa. V-a pasat de clientii vostri!
    Amenda nu o platea WEBECOM, o platea proprietarul site-ului. Oricum, eu am fost, am obtinut inregistrarea, dureaza cam 60 de zile si nu 30 de zile, deoarece este un numar mare de cereri, dar A.N.S.P.D.C.P. te sprijina si iti acorda acest drept, iar in aceasta perioada nu primesti amenda deoarece esti acoperit de cerere/solicitare.

    Dragos

  3. Cristian spune:

    Cei de la A.N.S.P.D.C.P. raspunf foarte greu la solicitari. Trimit notificare cu numarul inregistrarii, dupa care trebuie sa ai timp pentru a primi un raspuns.
    Oricum, este obligatoriu ce zice Webecom.ro.

    http://www.europrotectie.ro

    • admin spune:

      Dupa completarea notificarii online, din cate stim noi, in maxim 30 de zile ar trebui sa primiti un raspuns.

Comenteaza: