Configurarea adresei de email pe telefon – iOS

Creat sau actualizat in 6 august 2020 , de Webecom

Pentru ca antreprenorii online sunt mereu activi, au nevoie sa isi verifice adresa de email frecvent, chiar si de pe telefon.

Astfel, echipa noastra a pregatit acest articol despre configurarea adresei de email a magazinului online, direct pe telefonele cu sistemul de operare iOS.

Atunci cand doriti sa va configurati adresa de email pe telefon, folositi un protocol pentru transferul email-urilor intre server-ul web si dispozitivele de pe care accesati adresa de email.

Vom prezenta setarile IMAP, deoarece acest protocol permite stocarea email-urile online si accesarea simultana de pe mai multe dispozitive (telefoane/ tablete/ pc-uri).

POP3 se foloseste in situatii speciale, arhivari de email-uri, sincronizarea cu Gmail, eliberarea spatiului ocupat pe contul de gazduire.

Pentru utilizarea curenta recomandam IMAP.

Configurare adresa de email 

Pentru inceput, asigurati-va ca aveti un cont de email valid si datele de acces necesare: numele de utilizator pentru contul de email, parola contului, adresa serverului IMAP/POP3 si SMTP.

Pentru a accesa datele mentionate mai sus, aveti de parcurs urmatorii pasi:

  1. Accesati consola cPanel (Nivelul 3 din datele de acces primite la finalizarea magazinului online)
  2. Versiunea in romana: Accesati sectiunea „ADRESA DE E-MAIL” > optiunea „Conturi de e-mail”Versiunea in engleza: Accesati sectiunea „EMAIL ” > optiunea „Email Accounts”
  3. Click pe optiunea „CONNECT DEVICES”
  4. Spre exemplu, daca aveti domeniul  ,,nume-domeniu.ro” si un cont de email, in forma ,,contact@nume-domeniu.ro”, adresa serverelor va fi ,,mail.nume-domeniu.ro”, atat pentru IMAP/POP cat si pentru SMTP.

Versiunea in romana:

Versiunea in engleza:

Setari pentru dispozitive iOS

Pasii necesari pentru configurarea adresei de email sunt enumerati mai jos, iar capturile de ecran va indica sectiunile respective.

  1. Accesati sectiunea „Setari/ Settings” din meniul telefonului
  2. Accesati optiunea „Parole si conturi” sau „Passwords & Accounts”
  3. Click pe optiunea „Add Account” sau „Adauga cont”
  4. Click pe optiunea  „Other” sau „Altele”
  5. Click pe „Add Mail Account” sau „”Adaugati un cont Mail” 
  6. Completati setarile conform pasilor din imaginile de mai jos, inlocuind mail.nume-domeniu.ro, contact@nume-domeniu.ro si parola, cu datele domeniului dvs.
  7. Dupa ce ati urmat pasii de mai sus, va recomandam sa verificati daca puteti trimite mail-uri si daca le primiti pe telefon.

Ce sunt protocoalele IMAP si POP3?

IMAP și POP3 sunt doua protocoale pentru a accesa email-ul. IMAP este metoda recomandate atunci cand verificati email-urile de pe mai multe dispozitive diferite, cum ar fi un telefon, tableta și laptop.

IMAP

IMAP va permite sa accesați e-mailul, indiferent unde va aflati, de pe orice dispozitiv. Atunci cand cititi un email utilizand protocolul IMAP, email-urile nu sunt efectiv descarcate sau stocate pe computerul/telefonul dvs.; in schimb, acestea sunt citite de pe serverul de mail. Prin urmare, aveti posibilitatea sa verificati email-ul de pe dispozitive diferite: telefon, computer, laptop, tableta, oriunde v-ati afla.

Mai simplu spus, IMAP (Internet Access Message Protocol) este un protocol de e-mail care se ocupa de gestionarea si preluarea mesajelor de e-mail de pe serverul care primeste.

POP3

Pe langa IMAP, exista si un alt protocol pentru primirea e-mailurilor, numit POP3.

Protocolul POP3 descarca email-urile de pe server, iar dupa ce acestea sunt descarcate pe dispozitivul folosit, email-urile sunt sterse de pe server. Acest lucru inseamna ca odata ce email-urile sunt descarcate, pot fi accesate doar utilizand  acelasi computer/ telefon deorece au fost sterse de pe server. Daca incercati sa accesati email-urile de pe un alt dispozitiv, mesajele care au fost descarcate anterior nu vor fi disponibile.

Email-urile sunt stocate local pe dispozitivul dvs., nu pe serverul de email.

Despre Webecom

Suntem o echipa tanara si pasionata de lumea online, compusa din: programatori, web designeri, specialisti marketing si economisti. Suntem mereu in cautarea unor noi proiecte si provocari.

Comenteaza: