Prelungire drept de folosinta al domeniilor „.RO”

Creat sau actualizat in 29 martie 2018 , de Ramona Gheorghe

PARTENERIAT-ROTLD

 

Prin intermediul acestui newsletter vrem sa va informam de ultimele schimbari privind numele domeniilor .RO si sa va comunicam faptul ca este necesara prelungirea dreptului de folosinta al domeniului sau a domeniilor inregistrate de catre dumneavoastra.

 

Pentru inceput dorim sa va anuntam ca am devenit parteneri Romania Top Level Domain, singura infrastructura de gestionare a domeniilor “.RO”.

ROTLD apartine de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica (ICI). Parteneriatul a luat nastere din dorinta noastra de a sustine si dezvolta comertul online oferind clientilor actuali si potentiali servicii profesionale de inalta calitate.

Impreuna ne vom ocupa de gasirea solutiilor si implementarea acestora, dar si de alegerea unui nume de domeniu potrivit pentru afacerea dumneavoastra.

Un alt aspect pe care vrem sa il comunicam este necesitatea prelungirii dreptului de folosinta al domeniului pentru a va continua activitatea online sau pentru a va pastra numele de domenii detinute pe care doriti sa le utilizati pe viitor.

Potrivit noilor reglementari ROTLD, posesorii de domenii trebuie sa verifice data de expirare a domeniului/domeniilor pe care acesta le detine, iar in cazul in care domeniul va expira in perioada urmatoare, este necesara reinnoirea pe o perioada limitata de timp.

Incepand cu data de 1 martie 2018, data de expirare a domeniilor “.RO” se va calcula tinand cont de principiul conform caruia vechea taxa de inregistrare trebuie sa acopere minim 5 ani de mentenanta.

Domeniile inregistrate inainte de 01.03.2013 vor primi 3 luni perioada de gratie pentru plata acestor servicii.

Astfel, primele domenii, cele inregistrate de mai mult de 5 ani, vor expira incepand cu 01.06.2018.


Urmati cei 3 pasi simpli de mai jos pentru a va reinnoi domeniul/domeniile „.RO”:

 

Pasul 1: Identificati domeniile pe care le detineti si data de expirare a acestora.

1.1 Acest lucru se poate realiza accesand urmatorul utilitar (aplicatie disponibila gratuit pentru a afla domeniile inregistrate cu o anumita adresa de email)https://forms.rotld.ro/domain_list_finder/?lang=ro

In cazul in care nu va mai amintiti adresele pe care au fost inregistrate domeniile, puteti accesa urmatorul link, introducand un nume de domeniu pe care vi-l reamintiti: http://www.rotld.ro/whois/ .

1.2 Pentru a afla data de expirare a fiecarui domeniu, trebuie sa completati urmatorul formular: http://rotld.ro/whois/

Pasul 2: Pentru a nu intampina probleme cu privire la expirarea domeniului detinut de dumneavoastra sau pierderea acestuia, va rugam sa ne trimiteti pe mail urmatoarele informatii:

2.1 Domeniile/domeniul si perioda pe care doriti sa prelungiti, aceasta fiind de minim un an si maxim 10 ani.

2.2 Cheia de autorizare a transferului pentru fiecare domeniu in parte.

Pentru a avea acces la cheia de autorizare, va rugam sa parcurgeti etapele ce sunt prezentate aici: https://www.webecom.ro/gazduire-web/transfer-administrare-domeniu-ro/.

In cazul in care nu va mai amintiti parola de administrare a domeniului, puteti accesa http://www.rotld.ro/domadmin/.

Pasul 3: Pentru domeniile ce expira in anul 2018 si vor recurge la prelungirea acestora prin WEBECOM, se va emite o factura proforma (urmand ca prelungirea domeniilor sa aiba loc dupa achitarea facturii proforme).

Pentru domeniile ce vor expira dupa anul 2018, posesorii acestora vor primi o factura proforma reprezentand contravaloarea serviciului de consultanta si administrare pentru inregistrarea sau prelungirea domeniului/domeniilor, inainte de data de expirare a acestuia, doar daca s-a trecut domeniul in administrarea WEBECOM.

In functie de perioada de prelungire a domeniului/domeniilor alese, oferta variaza.

Pentru mai multe detalii, puteti accesa: https://www.webecom.ro/gazduire-web/nume-de-domenii/inregistrare-nume-ro/ .

Valoarea tarifelor a fost stabilita la nivelul pietei europene din domeniu, ajustata la veniturile si la puterea de cumparare a romanilor.


Pentru a evita eventualele neplaceri privind pierderea domeniului, parteneriatul dintre WEBECOM si ROTLD va ofera oportunitatea prelungirii dreptului de folosinta al domeniului dumneavoastra, prelungire ce se poate efectua fie prin WEBECOM, fie prin ROTLD.

Echipa de specialisti WEBECOM se va ocupa de toate demersurile necesare prelungirii dreptului de folosinta al domeniului / domeniilor, emiterea de facturi sau alte demersuri, doar in cazul in care dumneavoastra ne furnizati informatiile de mai sus.


Despre ICI – Institutul National de Statistica

Acest institut efectueaza cercetari avansate in domeniul informaticii, reprezentand cel mai important institut de cercetare, dezvoltare si inovare in domeniul Tehnologiilor Informatiei si Comunicatiilor din Romania, certificari SSL, solutii cloud, solutii chat, solutii email si suport online.


Despre Ramona Gheorghe

Fire vesela si pozitiva, pasionata de calatorii si cultura asiatica, sunt mereu dornica sa invat cat mai multe lucruri noi.

Etichete: , , , , , ,

Comenteaza: