Informare privind limitarea valabilitatii certificatelor SSL de la 1 septembrie 2020

Creat sau actualizat in 5 august 2020 , de Webecom

Incepand cu 1 septembrie, Apple a anuntat ca durata de valabilitate maxima a certificatelor SSL, pe dispozitivele sale si browser-ul Safari, va fi limitata la 398 de zile (aproximativ un an si o luna).

La randul sau, Google a urmarit avantajul creat de Apple, pentru limitarea perioadelor de valabilitate ale certificatelor SSL publice. Certificatele emise la 1 septembrie 2020 sau ulterior nu vor dispune de valabilitate mai mare de 398 de zile.

Vestea buna este că această schimbare nu este intr-adevăr o surpriză, iar industria SSL este pregatita pentru aceasta, astfel incat nu vor avea niciun impact major asupra clientilor sau furnizorilor de servicii.

Motivul pentru care cele mai utilizate browsere la nivel mondial doresc sa limiteze valabilitatea maxima a certificatelor SSL / TLS la 1 an, este securitatea datelor. Cu cat este mai scurtă perioada de valabilitate a certificatului SSL / TLS, cu atat certificarea este mai sigura, asigurandu-se ca noi chei de securitate sunt generate in mod regulat.

Ce trebuie sa stie administratorii magazinelor online/ site-urilor?

In esenta, orice certificate SSL  emise inainte de 1 septembrie 2020 nu sunt afectate de această modificare. Acestea, vor ramane valabile pe intreaga perioada de doi ani sau un an (dupa caz) si nu vor trebui modificate sau inlocuite. Cu toate acestea, orice certificate emise la 1 septembrie sau dupa, vor trebui reinnoite in fiecare an pentru a functiona pe browserele Safari.

In prezent, cea mai mare cota de piata a utilizarii browserelor web este detinuta de Chrome și Safari, care impreuna au o cota mai mare de 75 %:

Sursa: W3counter.com 

Furnizorii de certificate SSL vor modifica perioada de valabilitate maxima pentru certificate la 1 an. In schimb, certificatele SSL vor putea fi oferite in baza unui abonament de pana la 2 ani, prin intermediul caruia utilizatorii vor putea dispune in continuare de reduceri pe mai multi ani.

Pentru modelul bazat pe abonamente exista un interval de 12 luni, in care SSL trebuie sa reinnoiasca validitatea tehnica. Pentru reinnoire trebuie prezentata o noua cheie CSR si este necesara revalidarea, aspecte de care echipa noastra se va ocupa, prin serviciul de mentenanta inclusa pentru certificatele SSL.

Vezi ofertele SSL cu mentenanta inclusa

Despre Webecom

Suntem o echipa tanara si pasionata de lumea online, compusa din: programatori, web designeri, specialisti marketing si economisti. Suntem mereu in cautarea unor noi proiecte si provocari.

Comenteaza: