Primii pasi pentru administrarea unui blog de Magazin Online

Creat sau actualizat in 12 decembrie 2016 , de Ramona Gheorghe

De ce ai nevoie de un blog ?

 

pasiblogIn secolul vitezei, importanta comunicarii este esentiala pentru a-ti creste vizibilitatea pe Internet, traficul de date si in consecinta vanzarile. Astfel, blogul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de comunicare pentru afacerea ta.

Acest ghid de utilizare a blogului vine in ajutorul cresterii eficientei comunicarii. Daca inca te intrebi care sunt avantajele unui blog pentru afacerea ta, noi iti vom raspunde punctual.

  1. Este o modalitate de comunicare informala cu utilizatorii magazinului
  2. Sporeste increderea clientilor actuali si a potentiailor clienti
  3. Un articol pe blog poate fi un suport foarte bun de distribuit pe retelele de socializare (Facebook, Google Plus, Twitter… etc).
  4. Ofera o mai buna optimizare in motoarele de cautare (in special Google), prin generarea unui continut de calitate.

Daca aceste avantaje oferite de un blog nu te-au convins, atunci arunca o privire mai detaliata – Avantajele unui blog de Magazin Online

     Acest articol se adreseaza posesorilor Webeshop Extra si celor care au achizitionat blogul Word Press. Blogul Word Press poate fi achizitionat separt si pentru pachetele Webeshop Start-Up si Webeshop Standard.


 

E timpul sa trecem la partea practica !

 

  1. Accesati http://numedomeniu.ro/blog/wp-admin/ ( schimbati numedomeniu cu numele domeniului dumneavoastra). Datele de acces ale consolei de administrare le puteti gasi in fisierul Datele de acces la nivelul 3 , dupa Feedurile pentru comparatoarele de preturi.
  2. Mergeti la meniul din partea stanga > Articole > Categorii ( creati categorii sugestive despre temele pe care doriti sa le publicati – spre exemplu : Noutati, Oferte Speciale, Lichidari de stoc, etc.
  3. Pentru a adauga un articol , dati click pe > Articole > Adauga articol . Mai departe veti putea introduce titlul articolului si continutul propriu-zis . De asemenea, prin intermediul editorului de texte puteti modifica formatul textului in fuctie de preferintele dvs.
  4. Aspectul vizual este esential pentru un articol. Astfel, puteti insera imagini relevante si sugestive in articolul dvs. Dati click pe > Adauga Media> aici puteti incarca o imagine noua sau daca este cazul puteti selecta o imagine din cele existente.
  5. Daca doriti sa faceti o trimitere la o alta pagina web, selectati textul pe care atunci cand se va da click , se va deschide pagina web la care ati facut referinta. Apasati iconita > Insereaza/modifica legatura . In caseta adresei URL introduceti adresa paginii la care va fi trimis utilizatorul.
  6. O imagine reprezentativa este un alt aspect important pentru blogul dvs. In consecinta, in meniu > Articole> Adauga articol > in partea dreapta jos > Imagine reprezentativa> Alege o imagine reprezentativa.
  7. Dupa ce ati finalizat articolul , in partea dreapta sus, puteti selecta categoria in care doriti sa  publicati articolul.
  8. In meniul din partea stanga > Articole> Etichete puteti adauga etichete sugestive si corespunzatoare aticolelor dumneavoastra. Etichetele vor indexa mai bine blogul in motoarele de cautare (in special Google).
  9. Inainte de a publica articolul este indicat sa il recititi pentru evitarea unor eventuale greseli.
  10. In partea dreapta a paginii puteti previzualiza si publica articolul, puteti modifica vizibilitatea articolului ( public , privat, parolat).

V-am pregatit si un video despre administrarea unui blog de magazin online.

Acum ca stiti pasii pe care trebuie sa ii urmati pentru utilizarea blogului, e timpul sa postati !

Despre Ramona Gheorghe

Fire vesela si pozitiva, pasionata de calatorii si cultura asiatica, sunt mereu dornica sa invat cat mai multe lucruri noi.

Etichete: , , , , , , ,

Comenteaza: