Parteneriat Webecom – Nazarcea Grup: un gest, o fapta un zambet

Creat sau actualizat in 17 decembrie 2018 , de Webecom

nazarceamag.ro-magazin-online

Cum a inceput povestea?

Parteneriatul Webecom – Nazarcea Grup a pornit neasteptat. Toata echipa Webecom a fost absolut incantata sa ii sustina cu realizarea unui magazin online prin care acestia sa vanda cat mai multe produse.

Vremea cadourilor a sosit! Webecom impreuna cu Nazarcea Grup va aduc cateva idei inedite de cadouri hande made pe care le gasiti in noul magazin online.

Produsele realizate de acesti oameni sunt diverse (de exemplu: painea abia scoasa din cuptor, curatarea hainelor in cateva masini de spalat imense, produse realizate din ceramica, in diferite forme si culori, etc).

Cum poti ajuta?

Avand in vedere ca perioada sarbatorilor se apropie, iar Mos Craciun inca mai colecteaza informatii despre cadouri, va recomandam cu drag sa intrati pe www.nazarceamag.ro, pentru a afla cat mai multe detalii despre povestea impresionanta.

Noi i-am sustinut si ii vom sustine pentru toate lucrurile frumoase pe care le fac.

Atelierele sunt absolut minunate. Aici, persoanele isi desfasoara activitatea in conformitate cu abilitatile si capacitatea lor profesionala, dar isi perfectioneaza abilitatile sub supravegherea personalului calificat.

Angajarea personalului cu dizabilitati, oferirea de consiliere psihologica pentru fiecare persoana nu este un lucru tocmai usor.

Opiniile responsabililor de proiect

Florin Giosan – Manager Nazarcea Grup :

„Ca idee de afacere, dezvoltarea unei intreprinderi sociale a aparut acum 10 ani, cand, in urma unei vizite in Olanda, am stiut cum putem sa imbunatatim conditiile de viata ale persoanelor cu dizabilitati, prin crearea unei structuri protejate de munca, unde aceste persoane sa poata lucra. Nazarcea Grup functioneaza pe locatia unui fost centru de plasament inchis in anul 2008, locatie care a fost  refunctionalizata si extinsa prin constructia unei mansarde si a unei spălătorii auto.  Suprafata totala construita este de 4.000 mp. Finantarea necesara pentru punerea in practica a ideii a fost asigurata de catre Primaria Sectorului 1 – aproximativ 50%, iar diferenta prin implementarea a două proiecte europene finantate din Fondul Social European, prin POSDRU. In decembrie 2011 erau angajate primele 49 de persoane cu dizabilitati in cele 8 ateliere de la acel moment: spălătorie auto, brutarie, spalatorie textila, croitorie, tipografie, ceramica decorativa, atelier de lumanari decorative si un atelier de gradinarit la Clinceni. In timp, ultimele doua ateliere au fost inchise, in locul lor fiind dezvoltat un atelier pentru tratarea si eliminarea deseurilor periculoase.

In afara de locurile de munca protejate, structura functioneaza si ca o platformă care asigura mediul formal de invatare si pregatirea pentru piata fortei de munca. La 10 ani de la demararea proiectului, unitatea protejata Nazarcea Grup este cea mai mare din tara in ceea ce priveste numarul de persoane cu dizabilitati angajate si singura de acest tip in tara – dezvoltata si sustinuta de o autoritate publica locala. 60 de persoane cu dizabilitati, multe fara experienta profesionala anterioara, sunt angajate in prezent la Nazarcea Grup. De la deschiderea sa,  Nazarcea Grup a sprijinit un număr total de 118 persoane. Rezultatele muncii persoanelor cu dizabilitati sunt partial utilizate pentru centrele rezidentiale de copii si varstnici din Sectorul 1 – 58%, iar restul de 42%  pe piata libera.

Intalnirea cu echipa WEBECOM din vara acestui an a venit intr-un moment perfect pentru noi, propunerea de a ne crea si sustine un magazin online fiind acceptata imediat. Tineretea, seriozitatea si profesionalismul  celor de la WEBECOM  a făcut ca în nici 30 de zile proiectul să ne fie livrat. Prin acest magazin online ne dorim ca de obiectele de ceramica decorativa, create cu atata pasiune de angajatii nostri,  sa se poata bucura clienți din orice colt al tarii, dar si de peste hotare.

Thank you WEBECOM for the perfect timing meeting!”

 

Valentin Manescu – Development Manager WEBECOM

“Mi-am dorit foarte mult sa ajut Unitatea Protejata Nazarcea Grup si m-am bucurat extraordinar cand ni s-a acceptat propunerea!

Daca dorim sa schimbam ceva in societatea actuala trebuie sa o facem cu forte proprii.

Prin sustinerea acestui proiect ii ajutam pe acesti oameni deosebiti sa-si valorifice munca mai bine.

Speram ca magazinul pe care l-am creat pentru ei sa reprezinte o sursa aditionala de venit pentru Nazarcea Grup, cu cat se vor plasa mai multe comenzi cu atat ei vor fi platiti mai bine sau vor aparea mai multe locuri de munca pentru persoane cu dizabilitati.

Daca vrei sa dai si tu o mana de ajutor, poti comanda un produs online de la ei sau fii creativ, cu siguranta sunt si alte persoane care vor aprecia o fapta buna!”

 

Ana- Maria Tarbasan – Account Specialist WEBECOM

“Pentru mine, Nazarcea Grup reprezinta o poveste extraordinara de viata. Ceea ce am descoperit mergand la ei, m-a lasat absolut fascinata de tot ceea ce se intampla acolo.

Pur si simplu sunt oameni deosebiti. Daca nu as fi stiut povestea din spatele unitatii, pur si simplu nu as fi crezut ca oamenii care lucreaza au dizabilitati.

Produsele din ceramica pe care le realizeaza sunt unele foarte vesele, sunt sub diverse forme, chiar daca, probabil, situatia din spatele fiecarei persoane nu este una foarte buna. Recomand www.nazarceamag.ro pentru profesionalim, veselie si daruirea cu care muncesc zi de zi.”

 

Despre Webecom

Suntem o echipa tanara si pasionata de lumea online, compusa din: programatori, web designeri, specialisti marketing si economisti. Suntem mereu in cautarea unor noi proiecte si provocari.

Etichete: , ,

Comenteaza: