Informare: Taxa anuala pentru domeniile .RO furnizate de ROTLD

Creat sau actualizat in 5 februarie 2018 , de Valentin Manescu

domenii_ro

Incepand cu 1 Martie 2018 ROTLD (Registrul National pentru Inregistrarea Domeniilor) va incepe migrarea acestora din plata pe durata nedeterminata in plata anuala.

Avand in vedere ca este un proces nemaintalnit pana in prezent, lucrurile inca sunt neclare, dar venim in ajutorul dumnevoastra cu ce ar trebui facut:

 

Identificarea domeniilor pe care le detineti:

1. Faceti o analiza pentru a identifica care sunt domeniile cu denumirea .ro pe care le aveti (indiferent daca in prezent beneficiaza sau nu de gazduire).

2. Daca nu va mai aduceti aminte toate domeniile pe care le detineti, puteti completa formularul de aici https://forms.rotld.ro/domain_list_finder/?lang=ro si o sa primiti un mesaj cu domeniile ce au fost inregistrate cu adresa dumnevoastra de email (Webecom intotdeauna a inregistrat domeniile cu adresa si datele clientului).

3. Urmariti pentru fiecare domeniu data expirarii, completand formularul de aici https://forms.rotld.ro/simexpdate/?lang=ro

 

Cum va pastrati domeniile:

Conform informatiilor pe care le avem, domeniile vor putea fi prelungite atat prin compania noastra sau prin www.rotld.ro .

Domeniile inregistrate pana in prezent, vor avea de la data inregistrarii (data la care a fost achizitionat dreptul de folosinta al domeniului) o valabilitate minima de 5 ani.

Dupa data de 1 Martie 2018 (data expirarii primelor domenii conform materialului https://rotld.ro/atro11082017.pdf ) estimam ca o sa putem face prelungirile direct noi.

Nu trebuie sa va ingrijorati, domeniile mai vechi de 5 ani vor expira la 1 Martie 2018, dar stegerea efectiva a lor se va face in 90 de zile (incepand cu 1 Martie 2018), este timp suficient!

1. Contactati-ne dupa 1 Martie 2018 (dar nu mai tarziu de 2 luni) si trimiteti-ne o lista cu domeniile pe care doriti sa le pastrati.

2. Prelungirea domeniilor o sa o puteti face  prin noi sau prin ROTLD, este alegerea dumnevoastra!

 

Cum vom incerca sa va ajutam:

Impreuna cu partenerii nostri vom incerca sa va facem viata cat mai usoara.

Facem tot posibilul sa gasim o solutie, incat sa va anuntam noi pe dumnevoastra referitor la prelungirea domeniilor, insa inca nu putem garanta acest lucru, depinzand foarte mult de datele ce ni se pun la dispozitie de catre terti.

Lucrurile fiind neclare, totusi, va recomandam sa urmariti datele de expirare al fiecarui domeniu pe care il aveti, existand riscul sa-l pierdeti si alt utilizator sa-l preia.

Vom reveni cu detalii exacte, imediat cum le primim si noi!

 

Despre Valentin Manescu

Pasionat de antreprenoriat, tehnologie si sporturi extreme, caut zilnic noi solutii de a ajuta posesorii de afaceri din Romania sa aiba succes pe o piata competitiva.

Etichete: , ,

Comenteaza: