Important – ROTLD introduce taxa anuala pentru domeniile „.ro”

Creat sau actualizat in 23 ianuarie 2017 , de Ramona Gheorghe

Introducerea_taxei_anuale_domenii_ro

Echipa Webecom va tine la curent cu toate schimbarile si noutatile din lumea online!

UPDATE

 In sedinta Consiliului de Administratie al ICI de astazi, 26 ianuarie , Consiliul a decis anularea hotararii anterioare cu privire la implementarea serviciului de inregistrare si mentenanta a domeniilor „.ro”.

Luni 30 ianuarie, se va publica un chestionar pe site-ul MCSI, referitor la principiile ce vor sta la baza reglementarii. Raspunsurile la intrebari si orice alt punct de vedere vor fi transmise prin intermediul chestionarului online pana la data de 28 februarie 2017. Proiectul de lege va fi redactat de catre un grup de lucru interinstitutional, pornind de la punctele de vedere primite.

In luna iulie, ministerul va publica spre consultare proiectul de lege. Proiectul va ramane in consultare publica pentru cel putin 30 de zile, timp in care ministerul va organiza cel puțin o dezbatere la sediul MCSI pe marginea proiectului de lege.

Ca urmare a procesului de consultare publica ministerul va prezenta forma finala a proiectului de lege in Guvern, in luna septembrie.

Sursa: ROTLD.RO – Introducerea tarifului de înregistrare și mentenanță anuală pentru domeniile „.ro”, pentru mai multe detalii click aici.


 

Introducerea taxei anuale de inregistrare si mentenanta pentru domeniile „.ro”

 

Registrul roman de domenii”.ro” – ROTLD a anuntat introducerea tarifului de inregistrare si mentenata anuala pentru domeniile „”.ro””!

Stabilirea acestui tarif de inregistrare si mentenanta anuala reprezinta o cerinta necesara pentru alinierea domeniilor „.ro” la politicile adoptate in toate tarile din lume.

In prezent, Romania este singura tara din Europa care nu a introdus un tarif de mentenanta anuala pentru domenii.

Introducerea tarifului de inregistrare si mentenanta anuala va duce la deblocarea numelor de domenii „.ro” care nu mai sunt folosite in prezent din diverse motive.

Pentru numele de domenii „.ro” inregistrare inainte de data de 01.07.2012, detinatorii dreptului de utilizare au obligatia de a achita tariful de mentenanta anual in intervalul 01.07.2017 – 01.10.2017. Pentru domeniile „.ro” inregistrate in intervalul 01.07.2012-01.07.2017 tariful de mentenanta va fi achitat in momentul in care dreptul de utilizare a numelui de domeniu „.ro” este egal cu 5 ani de la data inregistrarii.

Momentan taxa anuala si procedurile de inregistrare si mentenanta nu sunt cunoscute.

In momentul in care ROTLD va stabili toate detaliile necesare privind taxa anuala si procedurile de inregistrare si mentenata, vom anunta acest lucru.

In prezent se lucreaza la un sistem de verificare a tuturor informatiilor relevante, pentru ca detinatorii dreptului de utilizare a domeniilor sa fie informati si pentru a evita pierderea de domenii.

In functie de anunturile primite de la furnizorii nostri, vom depune tot efortul necesar pentru a va transmite in timp util toate informatiile referitoare la modul de achitare a taxei anuale.

Sursa: ROTLD.RO – Introducerea tarifului de înregistrare și mentenanță anuală pentru domeniile „.ro”, pentru mai multe detalii click aici.

Despre Ramona Gheorghe

Fire vesela si pozitiva, pasionata de calatorii si cultura asiatica, sunt mereu dornica sa invat cat mai multe lucruri noi.

Etichete: , , , , ,

  1. giulianno spune:

    si faptul ca se aplica retroactiv tot binevenit este ???

  2. Banner Dan spune:

    O masura bine venita

Comenteaza: