Achizitiile si vanzarile de produse/servicii din Europa pot aduce persoanelor juridice amenzi intre 50.000 si 100.000 RON

Creat sau actualizat in 23 iunie 2010 , de Webecom

Harta Uniunea EuropeanaDe la 1 Iulie 2010 toate persoanele juridice care vand sau cumpara produse si servicii din Uniunea Europeana trebuie sa fie inscrise in registrul intra comunitar.

Practic orice plata efectuata sau primita fara ca firma / pfa sa fie inscrisa registrul operatorilor intracomunitari pot primi o amenda intre 50.000 si 100.000 Ron.

Spre exemplu o plata facuta de Google Adsense sau o plata efectuata catre Google Adwords poate fi penalizata de catre fisc.

Pentru a evita aceasta situatie va recomandam sa efectuati toate tranzactiile pana la 1 Iulie 2010 deoarece registrul inca nu este functional.

Instabilitatea legislativa din Romania demonstreaza inca odata ca putem sa avem surprize oricand.

Pentru mai multe detalii va recomand articolul Dacă vrei să faci comerţ în UE trebuie să treci pe la Fisc

Despre Webecom

Suntem o echipa tanara si pasionata de lumea online, compusa din: programatori, web designeri, specialisti marketing si economisti. Suntem mereu in cautarea unor noi proiecte si provocari.

Etichete: , , ,

  1. sorin M spune:

    Daca am magazin deschis pe o platforma de comert online de pe teritoriul USA, ce formalitati legale trebuie indeplinite de firma care a deschis magazinul si daca incasarile se fac prin paypal cum se inregistreaza in contabilitate?
    Multumesc!!!

  2. Iustin spune:

    Am inteles ca in cazul neplatitorilor de TVA, este necesara inregistrarea si plata TVA (in Romania, unde se consuma serviciul) pentru serviciile achizitionate din UE, numai ca nu pe procedura generala care permite si deducerea, ci pe procedura pentru servicii care este mai putin restrictiva
    Astfel, se face inregistrare pe art.1 153^1 alin 1, lit c. Se depune formular 091 si ne inregistram si in registrul operatorilor intracomunitari.

  3. Valentin Manescu spune:

    Salut,

    Trebuie studiata legea cu atentie.
    Teoretic aceasta lege nu ar trebui sa se aplice celor care sunt neplatitori de TVA deoarece acestia nu au dreptul sa achizitioneze produse din UE fara TVA pentru ca nu sunt posesori de VAT Number (adica CIF cu RO in fata)

  4. Noni spune:

    DAr daca eu nu sunt platitor de TVA ce trebuie sa fac? Am inteles in acesta lege ca trebuie sa fii platitor de TVA

  5. Valentin Manescu spune:

    Termenul limita de inscriere in registrul intracomunitar s-a prelungit pana la 1 August. Toti cei care se vor inregistra pana atunci vor fi publicati in registru incepand cu 1 August 2010.

Comenteaza: