5 schimbari majore in industria eCommerce din Romania – Pacaleala noastra de 1 Aprilie 2019

Creat sau actualizat in 1 aprilie 2019 , de Webecom

Datorita dezvoltarii tehnologiei post industrializare, in urmatorul cincinal se vor realiza schimbari semnificativa in activitatea fiecarui magazin online, acestea fiind:

1. Magazine administrate printr-un singur click

Toate magazinele online vor deveni autonome, inteligenta artificiala va permite ca acestea sa publice singure produsele, sa preia comenzi, sa emita facturi si sa ambaleze coletele. Mai mult de atat, clientii problema vor fi foarte usor identificati pintr-un sistem de tip private cloud, robotii putand estima valoarea exacta a primei comenzi si trimitandu-le direct bani in cont ca sa nu mai plaseze comanda.

Toate magazinele online vor fi afisate pe prima pozitie in Google

Deoarece toti antreprenorii sunt competitivi si doresc sa fie pe primul loc in Google, cel mai cunoscut motor de cautare a decis sa lucreze la un sistem prin care toate magazinele online sa fie afisate pe prima pozitie in Google, astfel demonstrand ca strategia win-win poate fi aplicata in orice situatie. Inca nu stim cu exactitate daca fiecare va avea propria versiune de Google sau motorul de cautare va afisa toate rezultatele pe prima linie… navigandu-se pe orizontala, dar cu siguranta nu se vor mai afisa reclame platite.

magazine-online-romanesti-primul-loc-in-google

Masinile autonome vor inlocui toti soferii 

Din cauza lipsei fortei de munca si a taxarii prea mari pe salarii, soferii vor disparea fiind angajati la muzeu, pentru a povesti cum era inainte de robotizare. Astfel, vom remarca ca masinile cu volan fiind interzise, noile modele luand locul rapid. Prin intermediul aplicatiei Waze aceste masini vor putea evita gropile patriei, dand uneori preventiv claxoane incat sa nu simtim lipsa soferilor impulsivi din trafic. Evident, aceste masini vor fi electrice si se vor autoalimenta de la reteaua unica de distributie a energiei electrice, total gratuit!

masina-de-livrari-autonoma

Livrare cu drone unde sunt KM suplimentari

Pentru ca de multe ori curierii taxeaza kilometri suplimentari pentru a ajunge in fiecare colt al tarii, Posta Romana va lansa livrarea cu drone autonome, ce vor putea livra produse chiar si de volumul unei combine frigorifice. Sistemul a fost deja testat si este sigur, protejat antifurt… normal, cine se gandeste sa captureze o drona cand ar putea sa-i pice un frigider in cap.

livrare-cu-drone-ecommerce

Mall-urile si bancile se vor inchide

Datorita lacomiei cu care cele mai multe banci si mall-uri isi trateaza clientii/partenerii, acestea se vor inchide din lipsa de clienti si personal calificat. Astfel mall-urile au sansa sa devina cele mai mari centre logistice pentru magazinele online detinute de antreprenori iar bancile, fiind bine pozitionate in pozitii cheie, vor deveni puncte de livrare a produselor comandate online.

cutii-livrare-magazine-online

Evident, o parte din tendinte sunt in acest moment doar o pacaleala, dar totusi… nu se stie niciodata, unele solutii deja au fost testate!

Despre Webecom

Suntem o echipa tanara si pasionata de lumea online, compusa din: programatori, web designeri, specialisti marketing si economisti. Suntem mereu in cautarea unor noi proiecte si provocari.

Etichete: , , ,

Comenteaza: