Avertisment – Noi obligatii legislative ale magazinelor online in relatia cu consumatorii!

Creat sau actualizat in 25 februarie 2016 , de Webecom

Comerciantii care au activitati economice la distanta (inclusiv vanzari online, dar si prestari de servicii online) sunt obligati incepand cu Ianuarie 2016 sa ofere o noua facilitate de solutionare a litigiilor cu consumatorii.

Aceasta reglementare se aplica conform Regulamentului nr.523/2013 privind solutionarea online a litigiilor in materie de achizitie online.

Toti comerciantii din Uniunea Europeana care incheie contracte de vanzare sau prestare servicii online la distanta trebuie sa furnizeze pe paginile lor de internet (siteuri, magazine online) un link in format electronic catre platforma SOL – Solutionarea Online a Disputelor.

Platforma SOL este un instrument online dezvoltat de Comisia Europeana pentru a facilita rezolvarea disputelor intre comercianti si consumatori in entitati de tip SAL, adica cele care pot rezolva litigiile in afara instantelor de judecata (prin metode de mediere, conciliere, arbitraj, ombudsman, camera de recurs).

Nerespectarea acestei obligatii se sanctioneaza de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) cu aplicarea unei amenzi intre 2.000 si 5.000 de lei.

Pentru a evita o posibila amenda este necesar sa adaugati in site-ul sau magazinul dumnevoastra un link catre https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=RO

solutionare-online-litigii

Unde poate fi afisat link-ul catre platforma SOL?

– In sectiunea unde informati despre drepturile consumatorilor.

– In sectiunea de termeni si conditii, politica  de prelucrare a datelor cu caracter personal sau cea de utilizare a cookie-urilor.

– Langa linkul cu ANPC.

 

Clientii Webecom beneficiaza de adaugarea facilitatii gratuit, cu respectarea conditiilor de mai jos

In cazul in care ati achizitionat un magazin online Webeshop, va putem oferi gratuit listarea linkului catre portalul SOL (Solutionarea Online a Litigiilor) in situatia in care urmatoarele conditii sunt indeplinite in mod cumulativ:

1. Magazinul online este creat pe platforma Webeshop si beneficiaza de suport (gratuit in primele 12 luni de la achizitie sau daca este gazduit pe serverele noastre).

2. Solicitarea de adaugare a linkului nu implica modificari de template (procesare grafica a imaginilor) sau modificarea/dezvoltarea de alte functionalitati.

3. Posesorul legitim al magazinului publica o cerere online la adresa www.webecom.ro/asistenta/ .

* In cazul in care realizati o solicitare care nu indeplineste aceste conditii, va vom putea face o oferta pentru suport tehnic.

** Modificarile se vor realiza in cel mai scurt timp posibil, in ordinea sosirii, prioritate avand partenerii care beneficiaza de asistenta online Webecom.

Despre Webecom

Suntem o echipa tanara si pasionata de lumea online, compusa din: programatori, web designeri, specialisti marketing si economisti. Suntem mereu in cautarea unor noi proiecte si provocari.

Etichete: , , , ,

  1. Sanda spune:

    Absurda precizarea de mai sus (cea cu linkul „obligatoriu” catre webecom) avand in vedere ca:

    ” Disclaimer
    Dispute resolution bodies are currently not available on this site for some sectors and in the following countries: Croatia, Luxembourg, Poland, Romania, Spain As a consumer you might not be able to use this site to solve your dispute with traders in these countries.”

    Valabila doar daca ai sediu si activitati in celelalte tari UE. Ro nu este evident printre ele, deci un astfel de link e complet inutil, umplem pagina degeaba.

    • Echipa Webecom spune:

      Buna ziua,
      Regulamentul european a intrat in vigoare incepand cu 9 ianuarie 2016 si obliga toti comerciantii din Uniunea Europeana sa aiba acest link, chiar daca acesta nu ofera suport in prezent si pentru Romania.
      Umplem pagina degeaba, dar conform legii si a Regulamentului 524/2013 amenda pentru nerespectarea acestei reglementari este intre 2000-5000 Lei.

      O zi buna,
      Echipa Webecom

  2. Echipa Webecom spune:

    Buna ziua,

    Adaugarea se face gratuit pentru toti clientii care au sport la noi, este necesar sa reveniti cu o cerere pe http://www.webecom.ro/asistenta/

    Cu stima,
    Echipa Webecom

  3. Ivan spune:

    Vreau si eu sa am link-ul pe site, cat costa ?

  4. Nedelcu Maritica spune:

    Este o ideie buna acest link.
    Iar faptul ca ne trimiteti asemena noutati, este foarte bine.

    http://www.cristisport.ro

  5. Decebal Anghelache spune:

    Buna ziua,

    Doresc implementarea acestei aplicatii pentru cele doua magazine www.expert-fishing.ro si www.expert-hunting.ro.
    Va multumesc.

    • admin spune:

      Buna seara, este necesar sa depuneti o cerere pentru fiecare magazin la adresa http://www.webecom.ro/asistenta/ , conform conditiilor mentionate in articol.

Comenteaza: