Conditii legislative la deschiderea unui magazin online

Publicat in 30 mai 2014 , de Echipa Webecom

Pentru a functiona in in legalitate, orice magazin online trebuie sa indeplineasca cel putin urmatoarele reguli:

1. Sa fie operat de o persoana juridica: Firma (S.R.L., S.R.L.-D, S-A, etc..), Persoana fizica autorizata sau intreprindere Individuala.

Numele persoanei juridice si datele de identificare trebuie afisate obligatoriu pe site, lucru pe care noi il facem cu fiecare client care achizitioneaza un magazin online.

2. Sa existe link catre ANPC (Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor) in magazinul online, link pe care noi il punem pentru fiecare client caruia ii realizam un magazin online.

3. Sa se inregistreze ca operator de date cu caracter personal la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Inregistrarea este gratuita si se poate face online la adresa:

http://www.dataprotection.ro/notificare/index.jsp

4. Este recomandat sa fie adaugat in actul constitutiv al firmei codul CAEN 4791 –  Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet.

In acest sens puteti trimite contabilul sa faca aceasta modificare la Registrul Comertului sau puteti completa formularul disponibil la adresa:

http://www.onrc.ro/formulare/cerere_actualizare_CAEN_rev2_v3.pdf

Pentru mai multe detalii, poti accesa si articolul celor care doresc sa deschida un magzin online.

 

Despre Echipa Webecom

Suntem o echipa tanara si pasionata de lumea online, compusa din: programatori, web designeri, specialisti marketing si economisti. Suntem mereu in cautarea unor noi proiecte si provocari.

Etichete: , , , ,

  1. David spune:

    Sunt producator de echipamente de incalzire. Clientii de gasesc in diferite moduri (anunturi publicitare, site, recomandari..). Clientii fac plata in cont si le trimitem produsul, sau prin ramburs.
    Va rugam sa ne lamuriti, daca aceasta forma de desfacere se considera prin magazin online, sau altceva.

    Va multumim.

  2. Rosoiu Madalina spune:

    Buna ziua, as dori sa stiu daca oferiti consultanta si in vederea creeri firmei sau a persoanei fizice care opereaza magazinul online, adica depunerea de acte si tot ce trebuie. Multumesc.

Comenteaza: